Varbergs Sparbank en av våra sponsorer

 Varbergs Sparbank AB är en av våra sponsorer, banken startades redan 1836, de är inhysta i denna magnifika byggnad vid torget, Sparbankshuset. Huset är uppförd i gult tegel, Varbergsgranit (charnockit) och skånsk sandsten. Arkitekten Emil Billing är skaparen av denna vackra och praktfulla byggnad med hängtorn och spiror. Sparbankshuset uppfördes av byggmästare Johannes Nilsson.

Visa källbilden

Varbergs Sparbank älskar sin stad och hela deras vinst stannar i Varberg. Genom deras sponsring bidrar de till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som deras stiftelse delar ut stödjer de bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning, det är det som kallas för Sparbanksidén som varit hållbart i många år och som är mer aktuellt nu än någonsin.

 

Varbergs Sparbanks VD Bosse Liljegren svarar på följande frågor:

Vad är det som gör att Ni vill sponsra Varbergsloppet?

En del av Varbergsloppet är vårt egna traditionella Klirrevarv där vi vill lyfta fram vikten av rörelse för barn och skapa ett roligt tillfälle att samlas kring fysiskt aktivitet. Vi är väldigt stolta över vårt Klirrevarv och vilket engagemang det har skapat. Och framförallt att få se hur mycket barnen uppskattar det. Vi tycker också det är ett fint samarbete med Varbergs GIF som vi sponsrar i övrigt. Det är kul att kunna göra ett sånt här omfattande projekt tillsammans med dem. Vi tycker det är väldigt roligt, viktigt och givande att göra saker för samhället tillsammans med föreningarna som vi sponsrar.

Vad tycker Ni att loppet gör för staden Varberg?

Vi tycker att det bidrar till att göra Varberg som stad ännu mer attraktiv under sommaren. Det är en stor happening som lockar och engagerar mycket människor, båda aktiva som deltar i loppet samt publik. Det höjer helt enkelt Varberg som turiststad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0