Löpare

Här har vi en annan nöjd löpare som kommit i mål, tänker på hur det kan bli bättre till nästa år, taktiken och träningen redan på gång eller!? En banan efter loppet fungerar alltid som energi.



På bilden nedan en annan glad löpare som kom direkt ifrån havet eller kanske skulle direkt ned till havet efter loppet, vem vet? En annan utstyrsel till nästa år kanske!



Det är kul med en lite annorlunda utstyrsel på loppet och folk som bjuder på sig tycker jag./Linda

Vinnarna

Vinnarna i dam & herrklassen blev Johan Modig från Kristianstad & Helena Wallin från Göteborg. Båda drog och ledde respektive grupp under största delen utav loppet. Deras tider blev: Johan 34,27min & Helena 40,39min. I år var första gången som de sprang loppet i Varberg men inte sista får vi hoppas.

Välkomna åter säger jag och det gäller alla er andra oxå såklart, löpare som publik!

Johan Modig, Kristianstad & Helena Wallin, Göteborg

Speakers för dagen var en erfaren löpare vid namn Sven Olof Svensson och  Radio Hallands Anna Karlsson, ni gjorde ett strålande arbete, TACK, TACK!

Lag- tävlingen vanns utav Nackhe OK på tiden 2h 35,12 min, har tyvärr ingen bild på dem, hann inte med att ta någon, sorry. Om jag får tag i en bild på laget så självklart kommer den in på bloggen, har ingen i nuläget.

Jag kommer att lägga ut lite fler bilder från dagen D men inte idag, är inte så duktig på det ännu men lär mig, skratt! Ha det så bra därute och träna flitigt inför Varbergsloppet 2010, vi ses då! /Linda





Dagen D!

Pust ! hoppas bara att vi hinner med allt som måste göras innan loppet skulle starta var min tanke när jag åkte in till stan, stressad? ja, å en hel del fjärilar i magen. Inget är slut förrän det är över!  Min lilla dotter skulle springa det kortaste loppet å jag ville  se på när hon sprang dock hann jag bara se henne komma över mållinjen. Kl:19 var jag hemma igen efter en helt otroligt rolig och händelserik dag, den blev lyckad å jag var glad som en lärka när jag landade hemma. Då var det dags att dusch för att sedan gå iväg med familjen på andra nöjen.

Dagen för loppet började inne vid fästningen kl: 07 och då skulle allt material lastas av och på plats, tält skulle börja resas, scenen byggas upp, start och målfållor skulle sättas upp, el och vatten skulle kopplas, vattenflaskor till löparna skulle fyllas, banan skulle märkas ut med flaggor, pilar och skyltar, vätskekontrollerna skulle på plats, kravallstaket skulle sättas ut mm, som sagt det var en hel del att göra.

Allt  flöt på bra och lyckades tack vare alla fantastiska funktionärer som hjälptes åt. Ett stort tack till er alla fantastiska människor. TACK FÖR ER INSATS!!!
 
Ett stort tack till alla våra sponsorer ingen nämnd & ingen glömd, TACK, TACK så mycket!



Inne på området fanns det lite saker som den som ville kunde få pröva på och det var höjdhopp, stöta kula och testa starter i startblock.

.

Tjejer från gymnastiken tog bra hand om uppvärmningen inför både de lilla loppen och det stora loppet. Bra gjort tjejer! Barnen verkade tycka om det, mycket skratt å glada miner vad jag kunde se å höra!



På bilden nedan två nöjda tjejer efter första barnloppet. Medaljen och prispåsen var en höjdpunkt!



Vädret blev bättre under dagen, blåste dock en del. Vid 12-tiden fick jag ta mej en rejäl cykeltur runt banan med MC:n som skulle leda löparna runt så att de fick koll på banan, svettigt. å  jag som hoppades få åka på MC:n inte bli förcyklist, pust, svettigt värre!!!  Har nog aldrig cyklat en halvmara så fort tidigare.



Kl:14:30 gick starten för det stora loppet som det var många deltagare i,  vi hoppas att det bara blir fler å fler som vill vara med på detta fina lopp. Lite trängsel i början men det är ju så på alla sådana här lopp å de é härligt att se tycker jag, se bilderna nedan.



På bilden nedan: starten har gått och här kommer klungan runt hörnet på fästningen. Jag fick sitta i ledarbilen, vilket glassigt jobb kan jag säga.



Här på bilden nedan: på strandpromenaden kommer segraren i herrklassen springande, han drog irfån klungan tidigt i loppet, (han kan ses i svart precis bortanför funktionären i västen). 



Tack till er barn som deltog i de lilla loppen och deltagare i det stora loppet  samt all publik utmed banan som också ni var med och gjorde denna dag till en succé!!! Hoppas att vi ses nästa år igen!

TACK & EN MASSA BJÖRNKRAMAR TILL ALLA ER SOM GJORT INSATSER FÖRE, UNDER & EFTER LOPPET!!!


Breared, Apelvikshöjd, Fästningen

Ja, nu närmar vi oss dagen med stort D och lite nervös börjar jag bli eftersom det återstår en del att göra fortfarande. Jag vill att allt skall bli bra och att loppet blir en succé med fint väder, många åskådare utmed banan och många deltagare i loppet. Detta blir bra reklam för inte bara Varberg utan även västkusten i sig tror jag. Jag hoppas att ni som deltar i loppet samt ni som är åskådare går in på bloggen och återger era upplevelser, både ris och ros, samt ger oss  tips och idéer så att vi som arrangörer kan göra det ännu bättre till nästa år.

I start och målområdet kommer det att finnas levande musik och speaker som ger kontinuerlig information om vad som händer i loppet och runtomkring. Om ni vill veta mera om liveband, speakers och andra event samt få löpande information så besök hemsidan som uppdateras kontinuerligt  http://www.varbergsloppet.se/

Fästningshörnan på bilden nedan där start & målområdet kommer att vara.

 

Bilderna nedan är tagna på de nya höghusen på Breared ur åskådarnas synvinkel och till vänster i bild ser ni Apelvikshöjds vackra vita kyrka. Löparna kommer att komma springandes mot fotografen.
 
Apelvikshöjds kyrka till vänster i bild och löparna kommer springande mot fotografen.Höghusen med havsutsikt. Löparna kommer springande mot fotografen. Apelvikshöjds kyrka till vänster i bild.

Apelvikshöjds vackra vita kyrka på bilderna nedan.

.

RSS 2.0