Kommentar bilderna!!!

Jag är nybörjare vad det gäller att fotografera men har alltid haft detta intresse som hobby och fick en digital systemkamera av min familj när jag fyllde år för ett par veckor sedan. Men oavsett bra eller dålig fotograf så säger ändå bilder mer än tusen ord.  Till viss del tycker jag ändå att jag lyckats fånga naturens skönhet utmed banan och de vackra vyerna. Se till att äta bra och dricka ordentligt i värmen. /Linda

Bilder tagna från start till mål.

Kallbadhuset och färjeläget.Ja, löparna både stora och små springer runt våran vackra fästning. Papperskorgar för den som behöver finns det många utmed banan.Fästningen med sin vallgrav som banan går utmed för både stora och de små.Här kommer du som deltagare i loppet i början på strandpromenaden sett från fästningen.Vägen upp mot platsarna som är ett bostadsområde på höjden vid fästningen.Centrala Varberg.Det är en lång uppförsbacke.Fin utsikt ned mot Apelviken.En lång nedförsbacke.Lite lummigt och fint.Vacker miljö.Havet och grönskan är helt magisk.En underbar utsikt, lite längre fram så kommer Kurorten.Denna fina byggnad är Varbergs Kurort.En lång och välbesökt cykel och promenadväg utmed havet.Vackert!!!Den vita byggnaden till höger i bild är Simstadion,där deltagarna kan byta om och i bakgrunden fästningen.En vackrare målgång vet jag inte om det går att få. Fästningen är en enorm och vacker byggnad.


Sanatorievägen



En lång nedförsbacke.

Richard Bergs väg


Kungsgatan



Centrala Varberg.

Östra Långgatan



Det är en lång uppförsbacke.

Subbestigen


Bilderna

Ja, nu var det måndag igen och i fredags var jag ute och cyklade loppet igen för att ta lite fina bilder och vilka kort det blev, nästan 200st. Solen sken och vinden susade och en hel del människor var ute på promenad, joggade, cyklade eller badade. Självklart var det en hel del som hade tagit med sig grill osv ner till stranden, semester är det ju för många, dock inte för mig än. Jag är ju med och arrangerar loppet så just nu är det en del som måste ordnas inför det och sedan måste jag ju arbeta lite också trots det fina vädret, suck.

Jag har lagt upp en del fina bilder. Givetvis så har ju inte allt med tält och start och målflaggor kommit upp ännu så det  får ni fantisera er att det finns, kan vara svårt att se exakt men jag vill att ni skall få en bild av hur vackert det är att springa detta lopp. De flesta bilderna är tagna ur deltagarnas synvinkel men också några ur åskådarnas synvinkel. Hoppas att ni kan få en liten uppfattning om hur miljön ser ut runt banan. Ha det bra och jag ser framemot att se er antingen som deltagare i loppet, funktionärer eller åskådare den 11 juli. / Linda

Slutspurten på loppet!


Loppet

Längden på loppet är 10,549km med en underbar start och målgång nere vid Varbergs fästning. Ett bättre ställe med en underbar utsikt, kan ju inte bli så mycket bättre tycker jag. 

Banan är kontrollmätt av en leg.banmätare från Göteborg, den blev godkänd och fick bra ett bra omdöme för variation och läge,  jippi.

Jag har i dagsläget cyklat banan 4ggr och promenerat den 2ggr och tycker om banläggningen då den bjuder på härliga växlingar av stadskärnans brus och puls samt havets doft och vindens sus.  För den som älskar havet så är utsikten mot havet på många ställen helt magisk om jag får säga det själv.  Jag skall i eftermiddag/kväll försöka hinna med att cykla banan ytterligare en gång för att kunna ta lite fina bilder och lägga upp så att ni kan få se vad jag menar.

Om ni vill gå, springa eller jogga loppet så är sista anmälningsdag via internet den 3 juli via loppets hemsida, man kan också tävla i lag med minst fyra deltagare i varje lag och utmana andra på arbetet eller andra företag mm. Barn kan springa lilla loppet som har två distanser, upp till 10år,1,2km och de upp till 14år 2,4km och de går  runt fästningen. Se mer om anmälan på: www.varbergsloppet.se

Välkommen till min nya blogg!

Jag hoppas att detta kommer att bli en bra start. I år gör Varberg´s GIF en nysatsning på västkustens vackraste kvartsmara och jag en nybörjar satsning som bloggare.

För er som är lite äldre så hette loppet tidigare Lejonloppet.  Banan har inte på många år gått igenom den centrala delen utav våran vackra stad men den kommer att göra det i år.  Detta är en ny bansträckning som jag tycker är fantastiskt rolig och omväxlande.

Jag kommer att lägga ut fler bilder som kommer att vara tagna utmed banan med dess härliga utsikt, omväxlande vyer och miljöer.


RSS 2.0