Banansvarigas arbete!

Förberedelserna är i gång, att vara ansvarig för detta arrangemang tar mer tid än man kan tro. Jag tillsammans med en annan person från Varbergs GIF friidrott är ansvariga för själva banan. Ansvaret innebär i korta drag i förberedelserna att banan är mätt korrekt, att den är hel, att hinder som kan finnas på banan är borta innan tävlingen, informera berörda parter utmed banan, ha kontakt och utbildning av de som ansvarar för flaggvakterna med tanke på säkerhet och risker under loppet.
 
På tävlingsdagen skall vi se till att banan är utmärkt så tydligt att löparna inte kan springa fel, se till att de ansvariga för flaggvakterna är på plats, att de står på strategiska ställen, att det finns material för avspärrningar under loppet, säkerheten för både flaggvakterna och de aktiva är så bra som det går, viktigt att banan alltid kan ses av flaggvakterna så ingen del av banan lämnas obevakad och detta för de aktivas säkerhet.
 
Detta är en liten kort sammanfattning av arbetet med själva banan. Bilden är tagen vi klipporna utmed strandpromenaden en blåsig, kall men vacker eftermiddag när havet sköljde över inte bara klipporna utan även en del av banan på sina ställen, ja naturen är mäktig och gör som den vill.
 
 
 

Havet, loppet & skeppet!

Vid horisonten ser vi ett fartyg som sakta tar sig mot en ny destination, liksom detta skeppet är #Varbergsloppet på väg mot nya mål med en delvis ny ledning. Att dra runt ett evenemang som loppet är pågår under hela året. För vår förening är det ett viktigt och roligt evenemang som gör att vi inom föreningen lär känna varandra genom samarbetet med loppet samt föreningens övriga evenemang såklart. 
Det är mycket arbete före under och efter loppet. Innan årets lopp startar den 2 jui har arbetet med efterarbetet från årets lopp och inför nästa års lopp delvis dragit igång. Precis som med skeppet när det nått en destination förbereds det inför kommande destination/destinationer. 
Som havet skeppet färdas på är oändligt, vilt och öppet så gäller det att ibland se utanför ramarna och tänka "outside the box" för att hitta lösningar, nya idéer, få inspiration, för att förbättra och ibland våga förändra och tänka nytt.//Linda
 
 

Solnedgång

Arbetet fortskrider med förberedelserna inför loppet, möten med ledningsgruppen som har olika områden de ansvarar för och delegerar vidare, möten med olika sponsorer och föreningar. Vi har uppbyggnaden av den nya Facebook sidan, Instagram och denna bloggsidan fortsätter.
Fotot är på Subbe fyr (taget från strandpromenaden) där banan i grus rundar udden med sin storslagna vy ut över klipporna och havet för att sedan springa ner mot och förbi kusthotellets bastu och storslagna entré.

 

RSS 2.0